Апрельский дождь

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа
 

                АПРИЛСКИ ДЪЖД

                Мъгла прибулва
                близката гора -
                накъсва се
                или пък се сгъстява.
                Дъждът
                за кратко заваля
                и спря,
                а сушата
                все още продължава.

                Духва вятър,
                облаци
                надвисват
                и едри капки
                падат благодатни.
                Обилен дъжд
                неудържимо
                плисва -
                земята напояват
                струи златни.

                Ана  Величкова