Калсага сердал айламах хьарца хул мустафа ганижев

Мустафа Ганижев
КАЛСАГА СЕРДАЛ АЙЛАМАХ ХЬАРЦА ХУЛ   Мустафа Ганижев

Калсага сердал айламах хьарца хул,
Бийсан юкъе сигалар седкъа божаш,
Цох уйлаш, хьазалгаш хина г1овтар дувл.
Бола безам х1аьта а шоаца бусаш.

Баьца тхыр къегар, к1аьда морхаш яшар,
Хьадог1ар керда ди мадарра долаш.
Хьанзарчо сигале ше метте къегар,
Кхалсаг сердал яр Айламах д1аяржаш.

Сердал кхалсаги хозалуш, лакхалуш,
Дегагар дега хьежаш уйлаейтар.
Кхалсаго ший некъ булаш, дег1а тоалуш,
Хьабелаш даима, безама из бар.

Ший бакъдар безама дала цун могар,
Цхьа дика дешашца дог хулар хьосташ.
Цуна безаман хин сердалах хьагар,
Т1аккха хулар корта иразах кхесташ.

Хургвацар из сердал ейнар шин б1арга,
Саг наькъа т1а воалаш, турпал ва ала.
Хургвацар цох поэт а, хозаш лерга,
Кхалсага сердалах ираз ший мала. 
                05. 04. 2024 ш.