23 апреля. Великий Пост. 37

Саше Киира
Великий Пост 37 дня.


В вторник: Крестителю Господню Иоанну.

Тропарь.

Память праведнаго с восхвалениями, Господне же свидетельство те довлеет, Предтече: дал увидеть же ся еси да воистину и пророков честнейший, яко и в струях крестить сподобился еси Проповедуемого. Темже в ликованьи за истину скорбящи, Бога благвестил еси да преостающимся и во аде, да плотию явльшагося, и вземлющаго грех мира, подающаго да благость велию нам.

Кондак.

Божий Пророче и да Предтеча благодати, главу твою, яко и шИпок священнейший, от земли да обретше, исцеления же всегда приемлем, ибо вновь, якоже и прежде, в мире да проповедуешь покаяние.
.


мчч. Терентию, Помпию, Публию, Африкану, Александру и иже с ними.

Тропарь.

Мученицы Твои, Господи, в мучениих своих венцы нетленныя прияши от Те, також нашего Бога: имуще ж крепость Твою, мучителей повергнуша, сокрушаша и немощнЫя дерзости демонов, молитвами Твоих мучеников спаси души наша.

Кондак.

Мученическая честнАя память приИде днесь, веселящи всяческая, Терентия премудраго тако и дружины его. Да истово убо и стецЕмся, и исцеления приимем, сии же от Бога благодать получили есте Святаго Духа, исцелять недУги душ наших.

Величание.

Величаем вас, страстотерпцы святии, и чтим честнАя мучения и скорби ваша, кои да претерпели есте за Христа.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)