Мамине намисто

Наталия Хорунжева
В світлиці, як у свято,  чисто.
На підвіконні у кутку
Чатують мамине намисто
Духмяні пахощі бузку.

Схилилась гілочка, тріпоче,
Така весняна молода!
І вітерець летить охоче,
В знайомі вікна загляда.

Грайливо, радо,  без упину
На  шибку дмухає навскіс:
Чомусь прозорі намистини
Застигли крапельками сліз.

Вони, пониклі, пам‘ятають
Родинне затишне тепло,
Журбу сповідують  безкраю
Про все, що в безвість відійшло.

І все тут сумом оповите:
Садиба, вишень білий цвіт.
Живе обузою, несито,
В сусідських приймах мамин кіт.

Так сиротою   стала  хата
Від тих безжалісних часів,
Коли ні мами, ані тата
Не стало чутно голосів.

15.04.24