Вечер хладен

Александр Исаенков
Б/у/дет пыток.
Греет чай.
Хладен вечер.
Тщетен выпад —
Буйный май
Провозвещен.
Сон морозный
Напослед
В предрассветье
Пустит слёзы,
Но в ответ
Тёплый ветер.
Мир во цвете
Шаг спустя
Станет красен.
Окнам верьте —
В новостях
Всё ненастье.



22–25.04.2024