Гъиду

Магомед Шахрулабазанов
ГьицIи бебехъи цеб чIуркяму гьани,
Диб Гъиду гьаидя чIиквархIалахъи.
Гьабелъи ихончи дучIуру ритIи,
РакIвачIубиккидя ден дуб гьайбатлъир!

Дуб авлахъабела, дуб кьудабела
Къадруяб сайгъати халкъилъи идя
Пирдазицциму мин гигинаххидя,
Перхъи иккятабу идя дуб ракьи!

Гьава захIмалъилIи къимат биидя
Сули яхI идябу бещаб халкъира,
БагьадурзабелIи чIиквар ццерибе
Жиб-жибдуб ракIвачIу ццабелъу руххи.

КъварагIанта букIа тушманзабелъи
Дуб чIуркяму ракьи бахи инлълъилъи,
Бахъинчи къуватаб адамике дуб,
Ва кутакяб синдил тIуйилъи биша.

Гьордубда ракьилIи намусу цIинни,
Индадалассу нур халкъилъи икки,
Гьера чIахъа мин, диб ххирияб Гъиду,
Гигинаххи цебда цеб хъизамачIу!