Знак Белай Руси. бел

Николай Сергеевич 01
О, як я нуджуся аб родных бярозках,
Што з намі ля хат, і у гаях лясных
Багатыя імі Радзіма і вёска
Візітная картка–знак Белай Руси.

Над імі нябёсы блакітнага шоўку
Пад імі у травах жывуць мурашы
У тым карагодзе спявае салоўка
Такое сугучча ад іх у душы.

Я дзякую вас Беларусі бярозкі
Чырванню летняй, і восеньскай слотай*
Ды зімняю сцюжай дзядулі марозкі
Дзе не пазнаўся з тугой-адзінотай.
• СЛОТА-СЛЯКОТЬ…