***

Сэйлэн Татарская
И татарымнын ихласы,
Керсез жаны, тереге!..
Татар теленен нигезе,
Эдэбият белеге!.(“Габдулла Тукайга” Ленар Шэех)

“Тукай-  татар боеге!”
Тик, булма, жан коеге...

Белмим, ничек анласын-
“Тукай- татар ихласын”,

Анлый алмыйм-  “тереген”,
“Эдэбият белеген”...

Анлыйм Тукай мактауны,
Анламыйм суз таптауны-
Суз боткасы ясауны ,
Чебеннэн фил ясауны,
Кыскасы-  б...к ашауны.