Ритм, рифма эзлэп. Рифэ Рахманга пародия

Сэйлэн Татарская
Кунелемэ килсэ икэн хет пучтэк жыр.
Янгырларнын тавышында эллэ буген
Ритм, рифма ботенлэй ук юкмы, димен.
Кой качканмы бар нэрсэдэн табигатьтэ?
(“ Торам янгыр асларында” Рифэ Рахман)

Килсэ икэн кунелгэ бер пучтэк шигырь...
Яза алмый, арлы-бирле йорим шунда.
Койган янгыр астына да чыгып карыйм,
Ритм, рифма эзлэп янгыр тавышында .

Рифма да юк! Ритмны да ишетмэдем,
Э мин хаман ометлэнеп илхам коттем.
Суга тошкэн тавык сыман шэбэрдем дэ,
Кышка калган шалкан кебек катып беттем.

Эллэ янгыр, эллэ тэмам мин сангырау?
Эллэ инде ритм белэн рифма качкан?
Ахры, инде табигатьнен генэ тугел,
Минем дэген колагыма аю баскан?!