Домовому

Николай Чельтер
Домовику

Маєтку мирного незримий покровитель,
Тебе, добродію, благаю- домовик,
Убережи усе, до чого я так звик:
Селище, дім, садок, сім’ї скромну обитель!
Хай не шкодять жнивам ні зливи, ні вітри,
І хмари стріл не затуляють сонце,
Що мирно заглядає у віконце
І дітям посміхається згори.
Залишся стражником таємним попід тином,
Сягни підступність з півночі гостей,
Аби не пропадав ніхто й не гинув,
А решта мрій (порівняно) - пусте!


P.S. Пушкін О.С. (Домовому)