The Bluebird by John Bannister Tabb

Ситников Сергей Владимирович
The Bluebird (poem by John Bannister Tabb)


  When God had made a host of them,
      One little flower still lacked a stem
      To hold its blossom blue;
  So into it He breathed a song,
  And suddenly, with petals strong
      As wings, away it flew.

Птица счастья

Когда лепил Господь всю рать,
цветку забыл он ножку дать,
чтоб мог цветочек сей держать
на стебле венчик голубой:
Тогда Он песнь вдохнул в росток,
и лепестками бья, цветок
(как сизокрылый голубок)
взметнулся птахою лепной.