Аба эжым хэлэмни

Туяна Цыденова-Очирова
Аба эжым хэлэмни
Анхан сагhаа боомэйлhэн,
Арадайм hулдэ бадаруулhан,
Хии мориндол, хиидхэhэн.
Хундэтэ уг изагууртайм
Холбоhон нангин мунхэ Утаhан.

Турэл буряад хэлэмни
Туурээн сэдьхэлыем hэргээhэн,
Туби дэлхэйн ундэр руу
Бэлигэй дали уршооhэн.
Бурьялhан ерээдуйн заяаша,
Баялиг, арадайм гуламтын hахюуhан.

Урихан тоонтын хэлэмни
Уняартай мунгэн сэргэдээ
Уяруулан, эльгэлэн тэгуулhэн
Булган малгайта арадаа.
Билтармаар сэдьхэлыень баясуулhан,
Буянгай замыень гэрэлтуулhэн Зула.

Хайрата турэл хэлэмни,
Хэтэ мунхэ руу заларан,
Холуур аялгаа хонгюурдыш!
Уран hайхан угоороо
Уужам дэлхэйе доhолуулыш!
Улаан зурхэн соом долгилhон
hудаhан.

9мая 2024г