про нiт блиск та тотожнiсть

Цветков Александр
Дрижали вікна, стримуючи світ
внутрі, під тиском морока навали,
і губи мовчки шепотіли: "ніт...",
і очі яро блисками блищали.

Втрачала смак від присмаку підлев
писань проста євангельська тотожність,
як в ніч серед оливкових дерев,
коли в останнє зичиш про побожність,

коли зникає все, що напоказ,
і злива ззовні не бентежить душу,
коли стинає щем і водночас
ти розумієш: - я не хочу, мушу.