Бабуин

Николай Горбунов
Живет огромный бабуин
В долине Карибу.
Что до рубашек и штанин,
Он их видал в гробу.
 
А если б он костюм носил
И был небрит, как ёж,
Прости меня, но он бы был
На кой-кого похож.

---------------------------------

THE BABOON (H.Belloc)
 
A big Baboon is found upon
The plains of Cariboo.
He walks about with nothing on
(The awful thing to do!)
 
But if he dressed respectively
And let his whiskers grow,
How like this big baboon will be
To mister So-And-So!