Emily Dickinson The way I read a letter s this...

Сергей Долгов
636

The way I read  a letter’s this:
‘Tis first I lock the door,
And push it with my fingers next,
For transport it be sure.

And then I go the furthest off
To counteract a cknock;
Then draw my little letter forth
And softly pick its lock.

Then, glancing narrow at the wall,
And narrow at the floor,
For firm conviction of a mouse
Not exorcised before,

Peruse how infinite I am
To – no one that you know!
And sigh for lack of heaven, – but not
The heaven the creeds bestow.


Эмили Дикинсон

Вот, как читаю письма я:
Вначале дверь запру,
Чуть пальцами толкну письмо –
Увериться: оно.

Потом подальше отойду –
Стук может помешать –
Письмо придвину в две руки –
Замки его сломать.

Внимательно взгляну на пол,
Затем займусь стеной,
Чтоб убедиться: мыши не
Осталось ни одной.

И размышляю: мне здесь тесно,
Но никого, кто так считает,
Вздыхаю: не хватает неба,
Но не того, что веру дарит.