Emily Dickinsin Fame of Myself, to justify...

Сергей Долгов
713
Fame of Myself, to justify,
All other Plaudit be
Superfluous – An Incense
Beyond Necessity –

Fame of Myself to lack – Although
My Name be else Supreme –
This were an Honor honorless –
A futile Diadem –


Эмили Дикинсон

Мне слава – оплатить
Аплодисменты,
А ладаном кадить – мне –
Неуместно.

Нет от неё известий –
Быть славе – наивысшей.
Была лишь честь бесчестья,
А диадема – лишней.