Посредине

Николай Горбунов
Я снова разозлил жену.
Увы! Что сею, то и жну.
Сюжет простой: я, пес блохастый,
Неверно жму на тюбик с пастой.
 
Устав спокойно объяснять,
Жена орет; но я опять,
Забывшись в будничной рутине,
Жму не с конца, а посредине.
 
К чему великие труды?
Все беды - из-за ерунды.

-------------------------------

DOWN THE TUBE (R.Armour)

I’ve seen my wife with anger burn
At something that I never learn:
The toothpaste tube I squeeze and bend
At top and middle, not the end.

She scolds me, pointing out my error,
Makes use of scorn and taunts and terror,
But I forget and go on squeezing
The toothpaste tube in ways displeasing.

In larger things we are convivial:
What causes trouble is the trivial.