Нежный возраст

Николай Горбунов
Прекрасны отрочества дни!
Созрела, хоть комбайном жни.
Нашла какого-то юнца,
Подать ей брачного венца,
Сжимает губки, жмурит глаз,
Бубнит, что возраст в самый раз,
И что не зря в мозгу поэта
Зажглись Ромео и Джульетта.

Не спорь. Не злись. К чему эксцессы?
Напомни ей концовку пьесы.

--------------------------

THE ROMANTIC AGE (Odgen Nash)

This one is entering her teens, 
Ripe for sentimental scenes, 
Has picked a gangling unripe male, 
Sees herself in a bridal veil, 
Presses lips and tosses head, 
Declares she's not too young to wed, 
Informs you pertly you forget 
Romeo and Juliet. 
Do not argue, do not shout; 
Remind her how that one turned out.