Мирон Бялошевски. В комнате

Глеб Ходорковский
                Мирон Бялошевски

                В комнате.

                В комнате
                хожу кругами
                в квадрате
                сближенье мгновений
                минуя
                вдруг кто-то
                звонИт
                в левое ухо
                - Кто?

                - невозвратность?


                * * *


Miron Bia;oszewski 

W pokoju...

W pokoju
chodz;
w ko;o
po kwadracie
zbli;anie
migi
mijanie
wtem kto;
dzwoni
do lewego ucha
- Kto?

- nieodwracalno;;?