Сергей Сухарев. Прозрачен день, еще ничуть...

Вячеслав Чистяков
     Such a clear day! It hasn't been yet
     Adorned with yellow paint.
     The old-time park, - my old-time path, 
     I’m calling at again.
     The trees grow up without concord,
     The doves enjoy repast.   
     We’d walking keen on having broad
     Exchanged love caress. 
     September’s drawn its autumn wine
     From withered fallen leaves.
     The parting moment’s come this time,
     Or just has been conceived? 
     But limits of my dream of blue
     Are not determined yet:
     I wonder whether it comes true      
     Or it is brought to end.
     The sun has blinded me, at a glance,
     White-hot upon its way!
     Good Lord, I pray for having a chance   
     To come back here some day!

     ___________________________________   

     Прозрачен день, еще ничуть
     Не тронут желтизной.
     И давний парк – мой давний путь –
     Опять передо мной.
     Стоят деревья вразнобой,
     И голуби снуют.
     Здесь проходили мы с тобой
     И обнимались тут.
     Сентябрь на листьях настоял
     Осеннее вино.
     И расставанья час настал –
     Сейчас или давно?
     Но нет конца голубизне
     И длится долгий сон:
     Когда и где, в какой стране
     И оборвется ль он?
    Какое солнце в вышине! –
    Слепящее как ртуть …
    … О, Боже, дай вернуться мне
    Сюда когда-нибудь!