Марцин Светлицкий В июне 1986

Глеб Ходорковский
            


            В июне 1986
            я часто проходил мимо Майданека.
            Жарко и люди загорают
            в траве у ограды, а некоторые через ограду
            перелезли - и там - внутри -
            чувствуют себя ещё
            безопасней.

       *   *   *   



 Marcin ;wietlicki - W czerwcu 1986
W czerwcu 1986
cz;sto przechodz; obok Majdanka.
Jest upa;, ludzie opalaj; si;
w trawie przy ogrodzeniu, niekt;rzy prze;a;;
za ogrodzenie - i tam - wewn;trz -
czuj; si; jeszcze
bezpieczniej.