Русалка в ракурсе

Николай Горбунов
Вот вы с русалкой жить могли бы?
Чтоб верх – от бабы, низ – от рыбы?
(Уверен, масса предпочла бы,
Чтоб верх – от рыбы, низ – от бабы)

------------------------------------

THE LITTLE MERMAID'S LITTLE SISTER (Piet Hein)

The Little Mermaid's Little Sister
Was also partly girl and cod
Though in a way which those who kissed her
      found odd.

...But which, well worth to mention,
Though at first sight absurd,
I, with my fond intention,
      preferred.