За горизонтом исчезают корабли,.. но разум знает..

Светлана Шиманская

I
За горизонтом исчезают корабли,..
Но разум знает, что они продолжат путь...
Дух дальних странствий их уводит от земли,
Чтоб нить общения в пространстве протянуть...

*   *   *
Переливается великий океан,
В нём волны творчества искрятся и сияют...
На мысле-клавишах божественный орган
Волшебный гимн любви и счастья исполняет!..

II
По острию событий мыслями скользим...
И задыхаемся в телах, так тесен мир...
Но вечно в душах жив небесный пилигрим,
Парящий в творчестве под звук бессмертных лир.

III
За гранью жизни плоть исчезнет навсегда,
Но разум знает - в духе вечно нам парить...
Вселенной важно мир энергий созидать,
Чтоб волны времени в поток объединить...

*  *  *
Переливается небесный океан,
В нём волны творчества искрятся и сияют...
На мысле-клавишах божественный орган
Волшебный гимн любви и счастья исполняет!..


*    *    *

Благодарю замечательных авторов,
которых это произведение вдохновило на отклик: 

Фотинья http://www.stihi.ru/2010/06/10/2487

Наталья Харина http://www.stihi.ru/2010/06/09/995

*    *    *
Благодарю чудесную болгарскую поэтессу
Марию Магдалену Костадинову http://www.stihi.ru/avtor/mariniki
за яркий перевод моего стихотворения:

Зад хоризонта изчезват кораби,..но разумът знае...

І
Зад хоризонта изчезват кораби,…
но разумът знае, че продължава пътят им…
Ще ги отведе духът на странствувания далечни
от земята към пространството като нишка за общуване…

* * *
Прелива се великият океан,
в него вълните на творчеството искрят и сияят…
На мислите-клавиши Божественият орган
химна вълшебен на любовта и щастието изпълнява!..

ІІ
По острието на събитията се приплъзваме с мисли…
И се задъхваме в телата си, така тесен е светът…
Но вечно жив е в душите ни небесният пилигрим,
извисяващ се в творчество под звуци от лира безсмъртна.

ІІІ
Зад границата на живота завинаги ще изчезне плътта,
но разумът знае – ще се извисява духът ни вечно...
Важно е за вселената свят от енергии да създава,
за да може в поток да обедини вълните на времето…

* * *
Прелива се небесният океан,
в него вълните на творчеството искрят и сияят…
На мислите-клавиши Божественият орган
химна вълшебен на любовта и щастието изпълнява!..



 "Сквозь время и пространство"