Украiнi

Гарри Веда
Чи ти ще є?
Чи є ще хоч щось,
   крім тертих слів,
    що життя доведе?
Скільки тебе залишилось
                В повітрі?
 В госактах на землю чи пдв?

Де ж ти там є,
         у якому же серці?
Де всі ті люди (а не аусвайс)?
Ким ми пишаємось,
            чиї всі ці пісні?
Кого поважаєм (якщо це про нас)?

Я вже заплутався
        в тих варіантах
Як ти по різному,
         ніби прийшла,
Я так й не зміг зрозуміть
                саме звідки
Як не розумію  - саме куда…

Стає важко вірить,
           що ти була.
Поки ще мукаю,
            як чую гімн,
Якого ніхто не знає слова…
Та не поважають
         стоячих під ним.

За всіми ознаками  -
             арс моренд’ї.
За всіми прикметами
               –  справа табак:
В дзеркалі пусто,
             як у трубі,
Та вішають прапор,
              хто хоче як.

Чуєш, я  - перший,
            проміж твоїх!
З народження в мене
            на шкірі узор…
Хоч ворухнись, покажи місце вій
Я майже не можу тримати позор.


Де ти ще є…
Ти мені так потрібна…