Закат

Просто Дорота
Красимир Георгиев

ЗАЛЕЗ

Нежно слънцето галят вълните
и от облака жар се излива,
а сред острия риф на скалите
чеше хълбок морето лениво.

                Превод от руски език на български език: Красимир Георгиев


Валерий Косов

ЗАКАТ

Солнце медленно в море гасло,
Полыхали огнём облака,
И об острые камни скал
Лениво море чесало бока.

http://www.stihi.ru/2011/11/23/5546



Русский вариант произведения Красимира Георгиева

ЗАКАТ

Волны солнце гладят нежно,
полыхают облака,
море среди скал небрежно
чешет сонных волн бока.