Еще о русалках

Николай Горбунов
Русалки - быль! Прими на веру:
Я знал одну, Петрову Веру.
Ей приходилось стоя есть
(Бедняжке было нечем сесть).

-----------------------------

MERMAID (Ogden Nash)

Say not the mermaid is a myth -
I knew one once, named Mrs. Smith.
She stood while playing cards or knitting:
Mermaids are not equipped for sitting.