Не потерять...

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Антонины Дмитриевой
        ( Болгария)

АНТОНИНА ДИМИТРОВА

      НЕ ПОТЕРЯТЬ…

Не потерять свою любовь,
В кругу проблем не разминуться.
Хотелось в нежности цветов
С тобою рядом мне проснуться!
Душа тревогою полна,
Закат над садом догорает…
Любовь- ты солнце и весна,
Люблю тебя, посланник рая.
Ты праздник солнечный лучей,
Моя любовь тебя согреет…
От  ласковых  твоих речей
Уйдут тревоги и метели…
Зима , пустыня  , холода-
Без нежности объятий верных,
Над нами вечности звезда,
Проблемы на двоих разделим.

    ИЗГУБЕН

Разминахме се някъде
в кълбото от проблеми.
Все търся те и гоня те -
все бягаш ти от мене.
Сама съм и тревожна
угасвам тихо в залеза.
И любовта не може
за мен да бъде празник.
Обичам те, очаквам те,
застанала на прага,
тежат за сън клепачите
и пак сама си лягам.
Но как да спя, студено е
без твоята прегръдка.
Без топлота и нежност
така е пусто вкъщи!