Когда больно от тишины

Олег Глечиков
Когато тишината боли
Йорданка Господинова - http://www.stihi.ru/2012/07/04/579

Понякога боли от тишината –
откраднат спомен от красива среща.
Понякога поемам по следата,
с надеждата, че ще се случи нещо.

В косите ми танцуват стари сенки
с отблясъци на изгреви и залези.
Стрелките на часовника са неми...
С теб времето не можем да опазим.

Животът ни навярно е орисан.
Привличаме се – два магнита огнени,
но миг преди да се докоснем истински
все някой много мъдро ни опомня.

Ти скриваш мъката си зад огради,
 вратите са с измислени резета.
Аз тръгвам и потъвам в сто прегради
да търся път през ничии полета.

Какво, че много други ме жадуват
и ме сънуват тъжно в чужди мисли.
Щом аз във твоя свят не съществувам,
остава любовта ни – пепелище.

Следите ми сами потъват в здрача,
загубени сред призрачни надежди.
Понякога и тишината плаче,
и ме боли... завинаги изглежда.


КОГДА БОЛЬНО ОТ ТИШИНЫ
Перевод с болгарского

Иногда,  боль от тишины,
Крадёт  у памяти красивую любовь.
Иногда,  следы её видны,
И надежда оживает вновь.

Былого  тени пляшут в  волосах,
Сияют прежние закаты и восходы.
Неумолимы стрелки на часах.
И не найти от времени свободы.

Рассчитаны  у жизни все мгновения.
Влечение – два огненных магнита.
Но  вот за миг до их прикосновения,
Не каждому, дано  сказать – финита!

Свою ты страсть скрываешь за забором
И за воротами с узорчатой резьбой.
Я сквозь  преграды, пробираюсь  к тебе вором,
Во время – птицу, мечусь  я стрелой.

Мне тяжело читать чужие  мысли.
Но моё сердце, друга  себе, ищет.
И если чувства все твои прокисли,
То от любви увидишь пепелище.

Давай послушаем мы сумерки с тобою,
Среди потерянных и призрачных надежд,
Поплачем, молча,  над  своей любовью,
Ведь это больно даже для невежд.

Олег Глечиков
05 июля 2012 год. Керчь. Украина.

Фото со страницы йорданки