Мария Шандуркова Богородична вода

Лариса Семиколенова
Святой источник

Ясный день, звон колокольный!
По Божественным следам
Бьёт святой родник студёный -
Богородская вода.

Богородица над нами
Распростёрла свой покров,
Дарит всем созданьям рАвно
Материнскую любовь.

Охраняет нас, святая,
И, Творцу о нас молясь,
Сирых в горе утешает,
Слабых крЕпит в трудный час.

Словно мать для всех скорбящих,
О заблудших слёзы льёт,
Чтоб сиял свет веры ярче,
Чтобы в мир пришло добро.

Защити от зла и муки,
Научи святой любви,
В трудный миг и в час разлуки
Чад своих благослови.

Матерь Божья, помоги нам
Жить в ладу с самим собой,
Стать, как ты, миролюбивым,
Всем даря свою любовь.

Мария Шандуркова  http://www.stihi.ru/2011/05/09/959
Богородична вода

Светъл ден, камбани бият!
По божествена следа
идват хора, жадно пият
Богородична вода.

Богородица над всички
е разперила покров -
пази тя деца и птички
с майчинския благослов.

Тя застъпница е свята
пред Твореца зарад нас,
болните крепи в бедата,
бедните - във труден час.

Тя е майка за сираци,
на бездомни сочи път,
във беди пред Бога плаче
да смири с добро света.

Пази ни от зло и мъка,
щом се молим със любов.
В трудни мигове, в разлъка
праща своя благослов.

Майко Божия, учи ни
кротки, мирни да растем,
за добро благослови ни
и ний обич да дадем.