Утро

Светлана Пригоцкая
  по мотивам Йорданки Господиновой
           ( Болгария)

http://www.stihi.ru/2012/07/19/4016

  Открою моё фиалковое утро,
  Не пристану снова робко у ворот...
  Небо влюблённое открыло чудо,
  Облака на землю роняет небосвод.

  И дрожат небеса от смелого желания,
  От любви, что отрицают,не верит никто,
  В зените пожар моих обещаний,
  Закат не угонится за мечтой...

  Безумный сон?...Вспыхнул свет не случайно,
  В глазах свет лазури, на устах свет зари...
  И клятва молчания, звёздная тайна,
  Лишь сердце моё говорит  любви...
 
  Открою моё нетронутое утро,
  Ещё один ,миг безумный, продлись!
  Не потеряй , новый день, это чудо,
  Солнце льёт свет в косицы,осветив мою жизнь.

художник: Станислав Жуковский 

Бягай, мое утро теменужено,
не пристъпвай плахо през вратата…
Тази нощ небето ще е влюбено,
ще покрие с облаци земята.

И ще тръпне, дръзко пожелано
от любов, която го отрича…
Залезът в мечтите му остана,
огънят в зенита му се врича.

Сън ли беше?...Аз ли го подпалих
с въгленче, замръкнало в очите?...
Още върху устните ми пари
клетва, премълчана под звездите.

Бягай, мое утро непоканено,
нека още миг да бъде лудост…
Изгревът косите ми погали
и в деня потърси ново чудо…