Под дождём

Светлана Пригоцкая
  по мотивам Йорданки Господиновой
          ( Болгария)
http://www.stihi.ru/2012/07/19/4572

  Я не та, не женщина мгновения,
  Что подарками всегда ты осыпаешь,
  Даже в долгожданный день рождения-
  Про меня ты вечно забываешь.

  Твоя нежность по другому адресу,
  Там, где лицемерью нет границ,
  По стандарту свет крадёшь по праздникам,
  И мечтой торгуешь, пеньем птиц.

  Знаю, что живу не по" приличиям"
  И разборчива я в твёрдости своей,
  Я не жду цветов твоих-практичная,
  И не жду хмельной любви твоей.

  Твоё лето под дождём окажется,
  Капельки безумные сгорят...
  А любить твой разум не отважится,
  Капли ты погасишь все подряд.
 
  А когда живая ,нестандартная,
  Твою жизнь взорвёт сама любовь.
  И твоя до боли и богатая...
  Может быть мороз ты встретишь вновь.

художник:Нина Краснова



Под дъжда
Йорданка Господинова -


Май не съм от онези жени,
дето щедро обсипваш с подаръци,
даже мойте рождени дни –
малко странно, но вечно забравяш.

Нежността ти е с друг адресат,
може би за онези, които
лицемерно света ти крадат
и стандартно търгуват мечтите.

Знам, съвсем не приличам на тях
и защото съм твърде различна
не очаквам от тебе цветя –
аз съм твоето чудно обичане,

дето може до теб под дъжда
да изгаря под капките луда,
тази, дето жадуваш в съня
и която да чакаш си струва...

И която във твоя живот
мигновено взривява покоя
с нестандартна и жива любов...
И която до болка е твоя.