Проснулись шаги...

Светлана Пригоцкая
   по мотивам Йорданки Господиновой
          ( Болгария)

http://www.stihi.ru/2012/07/31/7525

   Тихие шаги в ночи проснулись,
   Путь моей души пересекли...
   И воспоминания вернулись
   Безрассудной и обманчивой любви.
   Смелые мечты в душе рождались,
   Глянешь вдаль,там вспыхнули леса,
   Это время сбора урожая,-
   Всё сгорело, застит боль глаза.
   А осталось, как предчувствие былое,
   Эта горстка тяжкого дождя,
   Раздувал там ветер пламя злое,
   По дороге грешной уходя...
   Жаждущие губы розою пылали,
   Ночь безумная лицо пыталась скрыть,
   О такой ли мы любви мечтали,
   Когда время подошло любить...

   Тихие шаги в ночи проснулись
   И пропали , скрылись навсегда,
   Ветер улетел, не оглянулся.
   Добрый путь открыли мне года.

художник: Мария Павлова

По тихи нощи будни стъпки
кръстосват моята душа…
От спомени, нахално-дръзки,
се ражда огнена мечта
и се стаява, там, от ляво…
Виж, като въгленче гори.
По жътва време не остава
от грешна обич да боли-
очите трескаво наричат
прокоба тежка в шепа дъжд…
Дошло е време за обичане,
жена греховна, страстен мъж…
и вятър, в нощите препуснал,
по огън пътят начертал…
За още миг са жадни устните,
безумно жива е нощта…

По тихи нощи, будни стъпки-
къде ме водят, аз не знам…
Но щом нощта осъмва будна,
те гонят вярната следа.