Глоток счастья

Светлана Пригоцкая
   по мотивам Йорданки Господиновой
          ( Болгария)
http://www.stihi.ru/2012/06/23/609

  Глоток украденного счастья,
  Горчит любимое вино,
  День прятался в ночи горячей,
  Мечты летели в дождь хмельной...
 
  Два светлячка светили в травах,
  Угасла до серпа луна,
  Лишь май цвёл без конца и края,
  Искала вновь тебя весна...

  И снова любопытным утром
  Слепило солнышко  глаза,
  И вновь хотелось верить в чудо,
  Что подарили небеса.

  Ночь шелестела васильками,
  Светили звёзды , как всегда,
  Казалось, счастье будет с нами,
  Любовь вернётся навсегда.

  Чтоб радость пить из чаши полной,
  В которой не увидишь дна,
  И светляков ты в травах вспомнишь,
  Посветит полная луна...
 
 художник:Ричард Джонсон


Глътка щастие

Йорданка Господинова

Като глътка откраднато щастие,
заплатено със тежка вина,
този ден се затули във залеза
и във дъжд от мечти заваля…

Две светулки тропосаха тъмното
и луната до сърп се смали.
От безкрай до безкрай май е дълго
да ме търсиш, когато вали…

А навън любопитното утро
пак те търси във мойте очи…
Сакаш някой ориса със чудо
тишината и дългите дни-

като път, запокитен в полето
който тръпно догонва нощта…
Щом звезди като огънче светят
този път ще роди любовта.

И тогава със глътки от щастие
моят свят ще ти върне страстта-
догоряла в светулкови залези,
озарена от пълна луна…