Любовь

Светлана Пригоцкая
Надежда Захариева- Болгария
1944

ЛЮБОВЬ

Изгнана, осуждена, опорочена,
Из повседневной жизни постоянно исчезаешь,
Как увядающие цветы в вихре одиночества,
Любовь ,ты дрожишь у моей двери, войти не решаясь.

Приходи, любовь, для тебя  снова открыто-
Моё сердце живое всегда и повюду,
Не копи гнев между людьми, ты не забыта,
Через столько лет и зим подари чудо!

Побудь со мной ещё, чтобы снова согреться,
Не торгуйся , не надо, соедини сердца,
Если солнце исчезнет из жизни, из детства,
Целая земля умрёт без тебя от свинца.


 изображение:12e4d3959fbe
Любов

Прогонвана, осъждана , одумвана
От делника  задъхан  вече чезнеща,
Ти като цвете от вихрушка клюмнало,
На моя праг си спряла пак трепереща.

Ела , любов, за тебе е отворено
Сърцето ми навсякъде и всякога.
Ела, ела , не се сърди на хората,
Че толкова СА зли към теб понякога.

Постой при мен и после пак , постоплена,
Търгни  сред тях и тропай по сърцата им.
Чет и ако изчезнеш  от живота ни,
Без тебе ще умре земята, цялата.