Любовь необъяснима

Светлана Пригоцкая
НЕДЯЛКО  ЙОРДАНОВ

1940

ЛЮБОВ  НЕОБЪЯСНИМА

Любовь необъяснима, любовь невероятна,
Не зримая, пушистая и не тепла, приятна,
Не света луч минутный, от счастья что ослепла,
Шаг от печи уютной  до шторы предрассветной.

 Любовь необъяснима , рискованна и тайна,
Любовь необходима, до боли не случайна,
 Всегда с отдачей полной, без выгоды, расчёта,
 Пройдёт огни и воды, решётки и высоты.

Любовь необъяснима, без слова и без звука,
С раскрытыми глазами , в кулак сжимает руку,
Добра в любви так много,- единственно возможна,
Чтобы людьми остаться во времени тревожном.

 Любовь необъяснима и истинна, и свята,
 Проникнет в дух и сердце и станешь вдруг богатым,
 Когда в тебя стреляют, взрывают бомбы пламя,
 Когда ты замерзаешь, летят слова, как камни.

Любовь необъяснима и не проста, не лестна,
Бывает горькой очень, но непременно честна,
Убьют тебя сегодня, вновь от любви воскреснешь,
 Жизнь снова возродится у внука в чистом сердце.

Любовь необъяснима, любовь необъяснима,
Весной придёт цветущей или нагрянет в зиму…
Ах, как нужна всегда ты и как необходима,
Любовь необъяснима, любовь необъяснима….
 
 Изображение 1656

 ЛЮБОВЬ НЕОБЯСНИМА


Любов необяснима, любов невероятна,
Не пухкава и зрима, не топла и приятна,
Не лека и минутна, от щастия обзета
Край печката уютна до плюшени пердета.

Любов необяснима , рискована и тайна,
Любов необходима, до болка  всеотдайна,
Без никакви облаги и ордени, и сметки,
Изгаряна  на клади, затваряна  в решетки.


Любов необяснима, без думи и без звуци,
 С разтворени зеници и стиснати юмруци-
От многото  любови единственно възможна,
За да останем хора  епохата тревожна.

Любов необяснима, най-истинска и свята,
Прониквай във главите, навлизай във сърцата,
Когато те обстрелват със бомби и куршуми,
Когато те замерват  със камъни и думи.

Любов необяснима и винаги нелесна,
Понякога горчива, но непременно честна,
Убият ли те днеска, ти утре ще възкръснеш
Във чистите сърца на внуците невръстени.

Любов необяснима, любов необяснима,
Във всяка светла пролет , във всяка страшна зима,
Ах, трябва да те има, да трябва да те има,
Любов необяснима, любов необяснима.