Ганна Осадко. пэтеушники

Глеб Ходорковский
               
                Ганна Осадко

                петеушники

           Я вас обнимаю,
           первобытных инстинктов дети,влюблённые пэтеушники,
           без шекспировских заморочек,
           без белых сорочек
           этики и эстетики, опыта,
           со всегда  неизбежной печалью  всегда адекватной скорби
           дети спальных районов и регионов,
           дети-винтики,Божья работа -
           вроде БАМовской магистрали,
           чтобы горя-беды не знали -
           да работали - весело и вдохновенно
           Ай-люлю!

           Я вас люблю,
           чьи-то дети испуганные
           под окнами ПТУ номер два,
           стоите группками
           как воробьи взъерошенные,
           громко сменётесь, как будто даёте пощёчины,
           одеты в защитную форму -
           извечно чёрную,
           не разберёшь -
           девушка или парень
           черны по-вороньи
           карр!

           Я вас боюсь,
           чернецЫ и чернИцы урбанизованные
           вы-то верите только в себя,
           солдаты и солдатки на плацУ современной жизни:
           выжить,выгрести, вырвать с мясом
           под солнцем кусочек сыра -
           ам!
           дети...
          


                *   *   *
          

               
Обнімаю
вас,
діти первинних інстинктів, закохані петеушники,
без жодних шекспірівських заморочок,
без білих та гамівних сорочок
етики & естетики, досвіду,
що завжди тотожний скорботі.
Діти спальних районів і регіонів,
діти-гвинтики у великій Божій роботі,
щось на зразок БАМу –
аби працювали – та горя-біди не знали –
весело і натхненно,
аля-улю!

Люблю
вас,
чиїсь діти налякані,
під вікнами ПТУ номер два –
стоїте купками,
як горобці нашорошені.
Смієтеся голосно, ніби даєте ляпаси,
одягаєтесь в захисний одяг –
завжди чорний
не залежить,
хлопець чи дівчина, –
воронячо-чорний,
кар!

Боюся
вас,
ченці і черниці урбанізовані,
бо вірите тільки в себе,
солдати й солдатки на плацу дорослого життя:
вигребти, вижити, вирвати з м'ясом
шматочок сиру під сонцем,
гам,
діти…


© Copyright: Ганна Осадко, 2012
Свидетельство о публикации №11204043993