Olowek

Просто Дорота
Моливът
Милена Йорданова

Нахвърлих пет щриха на бърза ръка.
Приумици някакви разни.
Втрещена останах моливът кога
сам сенките точно направи.
Нали бях неука и боса в това,
доверие пълно му дадох.
Развихри се тази графитна душа.
Поглъщаше лакомо бялото.
Седях си със гумата все отстрани,
дордето картина изплува.
Сега в мен се вглеждат две нежни очи,
които той сам нарисува.

http://www.stihi.ru/2013/01/13/4325



OLOWEK

W pospiechu piec kresek na papier rzucilam-
Co tylko mi przyszlo do glowy.
Ze strachu zamarlam, gdy zauwazylam:
Olowek sam zaczal rysowac!
Ze nie mam pojecia- byc moze dlatego
Mogl pelnie on miec zaufania.
Patrzylam, jak dusza grafitu zwyklego
Biel kartki lapczywie pochlania.
Wciaz z gumka siedzialam, czekalam gdzies z boczku,
Az bedzie obrazek gotowy.
Dzis czule spoglada na mnie dwoje oczu-
Tych, ktore on sam narysowal.