Лететь, как птица...

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Веселинки Стойкович
           ( Сербия)
Веселинка Стојковић
(Србија)
                Вдруг  птицей стать...
               
                Мы можем вдруг стать
                Невидимой птицей
                И полететь.
                Птицей с широкими крыльями,
                На мир посмотреть,

                В краткие миги весны.

                Если бы я  могла стать птицей,
                Птицей с широкими крыльями
                Или , возможно,
                В птицу невидимую превратиться.

                В  дни  весны, когда солнце светит высоко.
               
                Стать птицей вдруг так легко,
                Если бы я могла, возможно,
                Стать невидимой  птицей вдруг...
                И на мир посмотреть вокруг,
                Со временем  я лечу...               
               

 
У ПТИЦУ ДА СЕ ПРЕМЕТНЕМ
 
Моh да ми jе да имам,
па да се преметнем у птицу невидливу,
па да полетим,
у птицу широких крила,
или и најману,
 
време је ових дана опролеhало,
 
кад бих само могла у птицу да се преметнем,
у широких крила птицу да се преметнем,
или и најману,
птицу невидливу,
 
сунце је ових дана велико,
 
у птицу да се преметнем,
птицу и најману кад бих могла,
птицу невидливу,
па да изнад времена,
па да изнад времена летим…