Псалом 12 -переложения И. Окс, автора, Алкоры

Маргарита Метелецкая
Доки, Господи, будеш назавжди мене залишати?
Доки будеш ховати від мене обличчя Своє?
Як ще довго в душі своїй болі я буду складати? -
В серці смуток щодня - ворог вищиться. Де ж бо Ти є?

Зглянься, Господи, швидко до мене озвися,
Просвітліли щоб очі мої, щоб на смерть не заснув,
Щоб неприятель мій не сказав: "Переміг я його, геть ізнищив !"
Щоб , як я захитаюсь, мій ворог на радощах зла не утнув !

Я надію, мій Боже, на милість Твою покладаю,
Моє серце радіє одвічним спасінням Твоїм !
І пісні Господеві від щирого серця співаю -
Добродійство ж бо Він, милосердний, для мене вчинив.


                Стихотворное переложение - Ирины Окс
                http://www.stihi.ru/2015/06/28/5002

Для чего Всевышний, ты меня забыл?
Для чего Твой светлый лик от мира спрятан -
Разве мало вынес тягостей судьбы?
Где Ты, Господи? Пошли конец утратам!

В сердце тьма, и враг теснит, и этот грех
Не даёт глазам уснуть от страха смерти...
Не обманет только Божий оберег,
Но во тьме гроза мечи и стрелы чертит.

Будь же милостив ко мне, а не к врагу,
Дай вдохнуть, чтоб смог я петь Тебе Осанну,
И возьми мой стих с моих дрожащих губ,
Чтоб в минуту скорби спеть над вражьим станом!




Псалом 12 (13)

1 Для дириґента хору. На октаву. Псалом Давидів.
2 Доки, Господи, будеш мене забувати назавжди, доки будеш ховати від мене обличчя Своє?
3 Як довго я буду складати в душі своїй болі, у серці своїм щодня смуток? Як довго мій ворог підноситись буде над мене?
4 Зглянься, озвися до мене, о Господи, Боже мій! Просвітли мої очі, щоб на смерть не заснув я!
5 Щоб мій неприятель не сказав: Я його переміг! Щоб мої вороги не раділи, як я захитаюсь!
6 Я надію на милість Твою покладаю, моє серце радіє спасінням Твоїм! Я буду співати Господеві, бо Він добродійство для мене вчинив...


                Стихотворное переложение на русский язык - Алкора
                http://www.stihi.ru/2013/04/25/7774

Доколе буду я Тобой забыт?
Лицо скрываешь Ты – и я тоскую,
И день, и ночь даров Твоих взыскую,
В душе моей отчаянье и стыд.

Доколе нечестивый надо мной
Возносится, гордясь своим безбожьем?
И тем, что жизнь без покаянья прожил,
Был горд собой, не тяготясь виной?

Услышь меня, Господь, и защити,
И вразуми мой ум, пока не поздно,
Пока еще бессилен враг мой грозный,
А смертный сон не заслонил пути.

Пока гонитель мой не победил,
И в чистом сердце вера не погасла,
Не дай увидеть радости опасной
Тех, кто лукавил, злобствовал, судил… 

Тебе, Всевышний, славу воспою -
Я уповаю на любовь Твою!