Липовый цвет

Светлана Пригоцкая
 по мотивам Ласки Александровой
     ( Болгария)


 http://www.stihi.ru/2012/09/05/7963
   
   Ночью,
 Когда дремлют
 Медовые липы,
 Звёзды сонные
 Подмигивают вдали,
 О тебе я мечтаю
 С улыбкой,
 О тепле твоих
 Глаз и любви...
 Милый голос
 Мечтаю услышать
 И в объятьях
 Твоих утонуть,
 Эта радость
 Нам послана свыше,
 Пусть преграды,
 Меня не забудь...


Нощем,
когато липите спят,
а звездите
сънено примигват,
си мисля за теб –
за твоите топли очи,
в които винаги
замечтано се давя,
за мекия ти глас,
в който
с радост потъвам
и за прегръдката ти,
с удоволствие в която
се губя…