За окном вечернего автобуса. из Бен Галут

Елизавета Судьина
Outside the window of the night bus -
          Darkness and few lights.
          We got lost on the grid of the globe ...
          Save us, save, O God.

   evil ghosts are twisting, dancing
          Hide from headlamps in the shade.
          Our Jewish boys are dying ...
          Save them, o God, save.

 the bus speeds,  breaking the dark by headlights
          Who is waiting for us, friends or foes?
         from galut we are back, from the old roots...
          Help us, O God, help us.

   We're going around the the Bible's land.
          But let us never lose the right way!
          How much costs our Jewish life?
          Enlighten us, O God, say.



http://www.stihi.ru/2003/10/24-1503

 За окном вечернего автобуса
          Темнота и редкие огни.
          Затерялись мы на сетке глобуса...
          Сохрани нас, Боже, сохрани.

          Вьются, пляшут призраки злодейские,
          Прячутся от света фар в тени.
          Гибнут наши мальчики еврейские...
          Сохрани их, Боже, сохрани.

          Мчит автобус, тьму ломая фарами.
          Кто нас ждёт, друзья или враги?
          Из галута мы, корнями старыми...
          Помоги нам, Боже, помоги.

          Едем мы, вокруг земля библейская.
          Только бы не сбиться нам с пути!
          Сколько стоит наша жизнь еврейская?
          Просвети нас, Боже, просвети.