Маминi руки

Лариса Калинина-Харламова
Мозолястих від праці рук ніколи я не цілувала.
О рідна ненька! Скільки знали
Вони у світі цьому мук?
Яка безжалісна година тебе з’явила в білий світ?
Чи може втримати людина у своїх руках стільки бід.

Приспів:
Мамині руки, доньки, цілуйте,
Доки вона ще вам може їх дати.
Та поспішайте, не ризикуйте,
Бо богом дана нам одна тільки мати.

Тримала горе і страждала,
Коли твій син лежав у труні.
Цього б не бачити мені,
Як руки свої ти ламала.
До рук святих торкнусь губами,
Побачу сльози на очах.
Мене, сердешна, вибачай.
Немає в світі краще мами!
Приспів:
1996 р
русский вариант http://www.stihi.ru/2015/07/16/4916