Помнишь ли

Светлана Пригоцкая
             Веселинка Стойкович
                ( Сербия)

               Помнишь ли

           Вспоминаешь ли
           Сирень белую
           На входе во двор,
           Двор широкий

           Вспоминаешь ли
           Ясень шелестящий
           Над колодцем,
           Балкон высокий,
           Дом прямо на солнце

           Вспоминаешь ли
           Свадебную церемонию,
           Однажды утром
           Концерт цыганский

            Помнишь ли

Художник: Надежда Стрельцова

ПАМТИШ ЛИ


Сеhaш ли се
Јоргована белог
У улазу авлијском
Авлије широке

Сеhаш ли се
Јасена бистрог
Над бунаром
Балкона високог
Куhе према сунцу

Сеhаш ли се
Кола свадбеног
Тога  јутра
Свирке циганске

Памтиш ли