Роза белая

Светлана Пригоцкая
 
Илия Желязов ( Болгария)

РОЗАТА САМОТНА


Розата самотна кристально бяла!
Вгледана с въздишка в залезите късни,
Кимаше приветно в дъхавите клони!
Тя в съня си даже беше закопняла
някой да посегне и да я откъсне,
преди цвят да почне нежно да се рони!...


РОЗА

Роза белая , кристально чистая!
Одиноко  глядит  на поздний закат,
Кивает приветливо , в ароматах тонет!
Даже  во сне благоухает душистая,
Милый заглянет  в весенний сад,
И лепестки свои роза уронит!...

Художник: Константинов Ю.В.