Мама

Светлана Пригоцкая
   Атанас Капралов
 ( Болгария)
МАМА БДИ

Понякога захвърлям своя кръст,
превит надве от грижи и умора.
Но се изправям тутакси в цял ръст,
защото мама бди за мен отгоре.

Понякога ме режат глад и студ -
плътта ми сякаш рухва в адска яма.
Но ето –
имам хляб днес.
И уют!
Защото бди за мен отгоре мама.

Понякога сърцето е пред взрив:
От клетви.
От предателства.
От драми.
Но влиза в ритъм пулсът милостив,
защото бди за мен отгоре мама.

Понякога се гърчи застрашен
човекът в мен.
Миг лудост – и го няма!
Но пърха той,
ликува той спасен,
защото горе бди за него мама.

Понякога от болки и беди
не виждам утре…
Свят,
висиш на косъм!
Но няма страшно –
мама горе бди
и на самия Господ вяра носи.

Художник: Дима Каминский

Атанас Капралов

Порою тяжко так свой крест нести,
Усталостью согнут я нежеланной,
Но тут  встаю я  в полный рост , прости,
С высот небесных смотрит  мама.

Порою мучают  нас  голод или стужа,
Что  плоть моя   так  рухнет в  ада яму,
Но  есть сегодня хлеб,
Уют , что нужен!
С высот небесных  смотрит мама.

Порою сердце  так на части рвётся,
От клятвы,
От предательства
И драмы.
Пульс будет в норме,  милостью  коснётся,
С высот небесных смотрит мама.

Порою  корчится от  горечи и боли
Вот человек
И нет меня!- Безумье- это странно,
Но всё развеется , спасён  от страшной доли,
С  высот небесных смотрит мама.

Порой  от  боли и беды
Не видишь своё завтра…
Весь мир
Висит на волоске! Но лечит раны,
Несёт мне  веру  Богу  и отраду ,
С высот небесных смотрит мама.