Умеет ли кошка мурлыкать? Елена Фонина. На украинс

Ник Круглов
1-е изд. Альманаха Братья наши меньшие
Ольга Мальцева-Арзиани2  http://www.stihi.ru/2014/12/11/1409
Умеет ли кошка мурлыкать?
Елена Фонина http://www.stihi.ru/2010/11/16/651



                Чи вміє кішка муркотіти?

 Маленькі, ніжні руки голубили сніжинку.
Вона була ще не дорослою, справжньою і пухнастою, а маленькою і колючою.
Просто сніжинка знала, що вона – нічия, і що швидко розтане.
А ось малий, голублячи її, ще не знав, що нікому на світі не потрібна ця сніжинка.Він думав, що знайшов друга. Власного друга. І буде потрібен йому…
Він вже мріяв, що принесе її після прогулянки в кімнату. І вона буде завжди поруч. Йому так хотілося, щоб хто-небудь  завжди був поруч.
Він ще не розумів, що він – нічий. Що його покинула мати, залишила, і все.
І що він один, тому що він – «не домашній» …
Сніжинка розтанула.
Хлопчик понуро побрів за вихователем. Та раптом якась жінка зібрала декілька сніжинок і протягнула йому. І притулила малого до себе. Вона прийшла вибрати собі дівчинку…
Але він був такий нещасний і одинокий, що жінка не змогла відвести від нього очей…
Вона вже вибрала в крамниці такі нарядні суконьки для майбутньої донечки.
Але не так сталося, як гадалося…
Він дивився на неї і не вірив. І вона не вірила…
З машини, яка стояла недалечко, визирнув кремезний дядько в пухнастій шапці,  сказав:
 - Ну, синку, бери свої сніжинки, і поїхали. Нам ще риби треба кішці купити. Вона зачекалася. Вона тебе дуже любить!
 
Про кішку малий і мріяти не смів. Він  подивився на жінку. Вона для чогось заплакала. Не хоче кішку? Вона плакала й плакала. Чоловік обійняв їх і повів до машини.
Вихователька теж плакала. Не зрозуміти цих дорослих! Радіти треба, адже ми поїдемо за рибою для нашої кішки.
Цікаво, а чи вміє вона муркотіти?