Флейта и...

Светлана Пригоцкая
  Ласка Александрова
   ( Болгария)
http://stihi.ru/2013/01/04/539

 През прозореца открехнат
долита топъл глас на флейта
(време беше вятърът за нея да се сети)
и звездите,
ръснали се във небето пролетно,
канят с реверанс на танц дърветата.
А те,
без зимната си тежест,
от щастие се смеят –
пъпките им се разпукват,
клонките обличат в розово и бяло
и аромат на щастие наоколо посипват.

Пролетен валс за вятър,
флейта
и звезди.
... а аз насън танцувам
с теб.


Через приоткрытое окно
Долетел  нежный голос флейты
( вдруг сильный ветер за ней вослед)
И звёзды
Засияли   в  небесах весенних,
Приглашая в реверансе на танец деревья.
А они,
Без зимней  снежной тяжести
От счастья  смеются-
Распускаются почки,
Ветки  одеваются в розовое и белое
И  на счастье вокруг кружится аромат лепестков.
Весенний вальс ветра,
Флейты
И звёзд.
…А я мечтаю о вальсе
С тобой.

Художник: Марина Яндоленко