И вдруг!

Светлана Пригоцкая
   Веселинка Стойкович
     ( Сербия)
    по мотивам

      И вдруг!

Звёзды зажглись  нам с поклоном,
Стихи зажурчали  ручьями,
Ветры понесли нас,
Заря  полилась потоком,
Солнце на нас хлынуло.

Расцвели луга,
Пробежать по ним,
Рощи затрезвонили птицами,
Холмы  поднялись
Высокие.
Небо с землёй смешалось,
Открылся путь широкий,
Божья речь в хор слилась.

Художник:Magdalena Owll


И гле!

Дођоше звезде да нам се поклоне,
Стигоше воде да нам жуборе,
Ветрови да нас носе,
Зоре потекоше,
Сунца нас засуше.

Процветаше ливаде
Да по њима трчимо,
Гајеви птицама се испунише,
Брда порастоше,
Висови,
Небо са земљом
Друмове широке раствори,
Божја реч стаде да збори.