Божури цветаjу, моjа маjко. Пионы цветут, моя мама

Веселинка Стойкович
Веселинка Стојковић

Божури цветају, моја мајко

Пред кућом сам и јутрос, моја мајко,
У нашој башчи.

Ласте под стрехом ме пробудиле,
Сунце светло ме усправило,
Шарко ме својим гласом помиловао.

Божури цветају, мила моја мајко,
Цветају божури.


Пионы цветут, моя мама!

Перед домом в это утро, моя мама,
В нашем саду.

Ласточка под стрехой меня пробуждает,
Солнце светлое меня поднимает,
Шарко радостным лаем встречает.

Пионы цветут, моя милая мама,
Цветут пионы.


Софья Измайлова
http://www.stihi.ru/2017/02/15/12755


Фотографија: Веселинка Стојковић