Лина Костенко. Есть, говорят, гора

Аркадий Равикович
Ліна Костенко.(нар.1930)Десь, кажуть, є гора

Есть, говорят, гора, где не щебечут птицы.
О, гОре той горЕ и горе тем лесам.
Там, говорят, стрелки шли вереницей
и пташку принести своим велели псам.

Другой такой певучей нет на свете
и онемели все, и смолкли те леса.
Там говорят, паук плетёт лишь сети.
О горе, о гора, верни им голоса.

С украинского 18.08.16.

* * *
Десь, кажуть, є гора, де не співають птиці.
О горе тій горі, і горе тим лісам!
Десь, кажуть, там колись проходили мисливці
і пташку принести казали своїм псам.

І кажуть, що один убив таку співучу,
що заніміли всі, і змовкли ті ліси.
І кажуть, лиш павук снує там сіть павучу.
О горе, о гора, віддай їм голоси!